Všechny čaje Číny
Publikováno 05.09.2011 v 20:00 v kategorii Knihy o čaji, přečteno: 584x
Kit ChowaIone Kramerová
Vysoce informativní a bohatě ilustrovaná kniha o původu a historii čaje v Číně, Japonsku a na Západě, o jeho pěstování a zpracování, o estetických stránkách jeho přípravy v čajovém obřadu, o čajové keramice, o chemickém složení i jeho léčebných účincích. Praktické rady, glosář, index, bibliografie a kapitolky o padesáti nejslavnějších čínských čajích.
Kapitoly: Čína: Tradice čaje; Čaj putuje do světa; Čínské čajové zvyklosti; Čajovna, centrum společenského života; Japonské čajové umění; Keramika a další čajová výbava; Pěstování a zpracování čaje; Základy čajové chemie; Čaj a vaše zdraví; jak si připravit šálek dobrého čaje; Posuzování, skladování a využívání čaje; Padesát slavných čínských čajů (i Vodní víla).
Bezvadné, poučné a zábavné čtení. Změnila jsem pohled na čaj. Už to není jen obyčejný teplý nápoj…
Byla jsem naprosto unesená, dozvěděla jsem se důležitá fakta, užívala si všechny zajímavosti i dlouhou historii tohoto moku.
Komentáře
Celkem 0 komentářů