Dátá masála
Publikováno 10.02.2015 v 15:33 v kategorii Tipy na čaje, přečteno: 128x
Ve specializovaném obchodě jsem asi za 50Kč zakoupila koření na Yogi čaj (ano další název jednoho a toho samého nápoje).
Z obalu mé Dáty masály se složení nedozvíte, ale na stránkách
obchodu/na webu všeobecně se píše, že se jedná směs hřebíčku, kardamonu, bílého
pepře, zázvoru, a skořice. Po prvním uvaření jsem ale zjistila, že převládá
pepř a seznam ingrediencí tedy není úplně správně seřazen. V případě, že je čaj
na Váš vkus až příliš "pikantní/pálivý", použijte méně směsi a nebo
při nabírání nežádoucí složky odsypte zpět ;) No ale jak se vlastně postupuje a
co je všechno potřeba? Tak hlavně dobrý čerstvý černý čaj. Já mám cejlonský,
ale vhodný je například také assámský...Dále si připravte mléko, nejlépe
čerstvé, protože "krabicáky" ošetřené UHT ohřevem Vám podle mého
názoru nepřinesou ani chuť ani živiny...Sladit můžete čím chcete. Nejlepší je
med, hnědý cukr, stévie...Z nádobí si nachystejte rendlík, sítko a konvičku a
hrnek ;) V kastrůlku dejte vařit vodu obohacenou sypaným čajem (cca 8g) a lžičkou
kořenicí směsi.
Až odvar začne vřít, stáhněte plamen a přilijte asi 100 ml mléka. Vypněte plotýnku a připravte si konvičku, do které přes sítko Chai nalijte. Sladit je možné už v rendlíku, nebo pak v konvičce. Dosladit se nebojte ani v hrnečku, pokud jste byli z počátku poněkud opatrní ;) Energie je v zimě hold potřeba víc!
Tak a je to. Knihu do jedné ruky, masalu do druhé a orientální relax se může započít.
Komentáře
Celkem 0 komentářů