Co piju v čajovně?
Publikováno 29.01.2011 v 18:57 v kategorii Čajovny, přečteno: 213x
Většinou se bojím experimentů, protože...
skoro vždy natrefím na takzvaný "vývar". Tak jsem nazvala světlý čaj, který se skrývá hned pod několika názvy a má divnou chuť jako slabý hovězí vývar. Ten mi vážně NEchutná!! Ale několikrát jsem zvolila výborně! Tak např.: Vodní víla, moje nejmilovanější. Obvykle ji objednávám do mini japanu nebo do gaiwanu. Dále Malajský tygr. Celkem sladký čaj s nastrouhanými kousky kokosu. Nesmím zapomenout na specialitu Dobré čajovny v Kutné Hoře: Kutnohorský havíř. Je to silný, tmavý čaj, který mi svou vůní připomíná trouchnivějící dřevo se skanzenu (nazvala jsem tu vůni "salaš"). Tento čaj se "našlehá" speciální dřevěnou metličkou a podává se s kandovaným zázvorem. Pochutina nad pochutiny. Zázvor je obalen v cukru, a tak jeden nebo dva vhodím do nádoby, ve které je čaj (většinou velká hnědá miska). Zbytek zázvoru přikusuji a vychutnávám tu pikantní kombinaci. Dalším adeptem je Maté. Objednávám především to, do kterého se lije karamel :-) A je to báječný nápoj z jižní Ameriky. Líbí se mi i kalabasy-nádoby, v kterých se čaj podává. Jsou to vydlabané a usušené "tykve". Čaj se pije kovovým brčkem se sítkem na konci. Příště prozradím další vynikající záležitosti z "chrámů" čaje.
.

Komentáře
Celkem 0 komentářů