čaj dne 20.10. 2011
Publikováno 20.10.2011 v 16:20 v kategorii Tipy na čaje, přečteno: 164x
Zlatý skořicovník - Huang Jin Gui AAA Jin Gu 2011
Čajový list o něm říká, že se jedná o kompletně ručně sklizený oolong, produkovaný z časné jarní sklizně v nejlepší a nejceněnější oblasti produkce tohoto oolongu (okolí vesnice Jin Gu přibližně 500 metrů nad mořem). Lístky byly lehounce oxidovány a lehce pečeny. Ve vůni suchého listu dominuje typická výrazná květovost. Nálev je zlatavě zelenavý, jeho vůně plně koresponduje s vůní suchého listu, trochu se v ní však projevuje kořeněnost a citrusový podtón. Čaj jsem si nechala servírovat stylem kung fu cha (viz obrázek a text níže).

Dřevěný podnos tzv. čajové moře, gai wan, šálek, mini konvička/džbánek. Samotný čaj byl pak v ještě jiné nádobce. Následoval malý čajový obřad, který mi ještě nikdo nepředvedl. Trochu mě to překvapilo. Slečna mi nejprve dala přivonět k čajovým lístkům v suché podobě. Horkou vodou ohřála gai wan i konvičku. Poté do gai wanu vsypala čaj a připravila nálev, který ihned nalila do konvičky a z ní potom do šálku, který tak ohřála. K obsahu mi opět dala přivonět a vylila ho čajového moře. Druhý nálev jsem již mohla pít. Bylo úžasné sledovat její počínání. Automatické pohyby, znalost postupu. Vychutnávala jsem svůj nápoj a ponořila se do studia...na 2 hodiny.
Kung fu cha
Kung fu cha znamená v překladu z Čínštiny umění a praxe. Jedná se o čínský čajový obřad, používaný na jihu číny (provincie fujian - největší producet oolongů v číně) a na Tai-wanu (polovina produkce - oolongy).
Komentáře
Celkem 0 komentářů